Nastavení soukromí účtu

Máte několik možností, jak změnit nastavení účtu a zvýšit ochranu svého soukromí.

Skrýt účet před vyhledávači
Skrýt piny před ostatními uživateli
Vypnout zveřejňování na Facebooku nebo Twitteru
Přestat sledovat přátele z Facebooku
Vypnout personalizaci založenou na souborech cookie
Chcete-li, aby se váš profil na Pinterestu neobjevoval ve vyhledávačích jako Google a Yahoo!:
 
  1. Klikněte na své jméno v horní části Pinterestu.
  2. Klikněte na ozubené kolo a pak na Upravit nastavení.
  3. Přepněte Soukromí vyhledávání z Ne na Ano.
  4. Klikněte na Uložit nastavení.
 
Můžeme skrýt váš profil, ale ne vždy je možné skrýt vaše jméno, zejména pokud jiní uživatelé uložili vaše piny. Míru soukromí zvýšíte změnou jména nebo používáním tajných nástěnek.
 
Když upravíte nastavení soukromí nebo jméno, může trvat několik týdnů, než se změny projeví ve vyhledávači. Pokud jste aktivovali soukromí vyhledávání a přesto vidíte svůj profil ve výsledcích vyhledávání, požádejte Google, aby stránku odstranil rychleji.
 

Není možné zcela skrýt aktivní účet, můžete ale alespoň používat tajné nástěnky. Všechny piny na těchto nástěnkách jsou skryty před ostatními uživateli. Své skryté nástěnky vidíte jenom vy (a uživatelé, které na ně pozvete).
 
I když své původní piny smažete, na Pinterestu se můžou stále objevovat (i s vaším jménem), zejména pokud je převzali ostatní uživatelé. Soukromí zvýšíte změnou jména.
 
Veřejnou nástěnku můžete změnit na tajnou. Na tajnou nástěnku rovněž můžete přesouvat či kopírovat piny.
 
 

Možnost Zveřejnit na... řídí sdílení pinů na Facebooku a Twitteru.
 
Chcete-li vypnout možnost "Zveřejnit na Facebooku" nebo "Zveřejnit na Twitteru":
 
  1. Klikněte na tlačítko Uložit u libovolného pinu.
  2. V levém dolním rohu zrušte zaškrtnutí políčka Zveřejnit na Facebooku nebo Zveřejnit na Twitteru.
  3. Uložte pin na některou ze svých nástěnek.
 
 

Pokud jste se zaregistrovali pomocí Facebooku, je možné, že už automaticky sledujete některé přátele z této sítě. Přestat je sledovat je jednoduché a naprosto stejné jako přestat sledovat jiného uživatele.
 
Chcete-li přestat sledovat přátele z Facebooku:
 
  1. Přejděte do svého profilu a klikněte na Sledujete
  2. Přepněte výběr na možnost Uživatelé.
  3. Klepněte na tlačítko Nesledovat u uživatelů, které chcete přestat sledovattlačítko se změní zpět na Sledovat.
 

Abychom vám zobrazovali co nejzajímavější obsah, využíváme údaje z webových stránek, které jste navštívili, a aplikací, které používáte. Někteří z našich reklamních partnerů nám také poskytují informace, abychom vám mohli ukazovat piny, které se vám budou líbit.
 
Respektujeme právo uživatelů na soukromí, a tak vám dáváme možnost tyto funkce vypnout. 
 
Chcete-li vypnout přizpůsobení:
 
  1. Otevřete si svůj profil, klikněte na ozubené kolo a poté na Upravit nastavení.
  2. V sekci Přizpůsobení nastavte obě tyto možnosti na NE:
    • Používat také weby, které jste nedávno navštívili?
    • Používat také informace od našich reklamních partnerů?
  3. Klikněte na Uložit nastavení.
 
Přečtěte si více o tom, jak používáme soubory cookie a informace od našich reklamních partnerů.