Det ser ut til at du er i et område hvor annonser ikke er tilgjengelige ennå. Se hvor annonser er tilgjengelige for Pinterest Business-kontoer. Les mer

Når du oppretter en annonsekonto, blir du bedt om å bekrefte at du har skattestatus som «bedrift». Bedriftsstatus betyr at du ønsker å få økonomiske fordeler av annonseringen din, for eksempel økte inntekter, salg eller registreringer. Agenter, enkeltpersonforetak, selvstendig næringsdrivende, partnerskap og så videre er alle kvalifisert som bedrifter. Annonser kan bare brukes for forretningsmessige formål.

MVA- eller GST-registreringsnummer

De fleste bedrifter må registreres for MVA (eller VAT/GST). Noe som i sin tur gir deg et merverdiavgiftsnummer du kan bruke når du må registrere skattepliktig inntekt til Skatteetaten. Dette nummeret er en alfanumerisk identifikator for personen eller enheten som driver en bedrift. Merverdiavgiftsnummeret brukes for å identifisere skattestatusen til kunden og også for å identifisere skattested.

Informasjonen som oppgis av Pinterest under FAQ skal ikke betraktes som en erstatning for skatterådgivning. Pinterest kan ikke gi råd om MVA. Hvis du har spørsmål om merverdiavgiftsregistrering, må du kontakte skatterådgiveren din eller lokale skattemyndigheter.

MVA- og GST-avgifter

Det er landet du bor i som avgjør om du belastes med merverdiavgift for Pinterest-annonsekjøpene dine eller ikke.

Irland

Hvis bedriften din er etablert i Irland, legger vi til gjeldende irsk merverdiavgift i kjøpskostnadene for annonser. Med hensyn til merverdiavgift regnes salget dermed for å finne sted i Irland.

Hvis bedriften din er fritatt merverdiavgift (i henhold til 13b/56b), må du krysse av i feltet i delen for «Skatteinformasjon», og oppgi fritaksnummeret ditt. Du blir ikke belastet merverdiavgift.

EU (utenfor Irland)

Hvis bedriften din er etablert i et annet EU-land (utenfor Irland), tillegges ikke irsk MVA på kjøp av annonser, ettersom salget med hensyn til MVA anses for å finne sted utenfor Irland. Men du må oppgi MVA-nummeret ditt og selv beregne merverdiavgift for tjenestene våre ut fra gjeldende satser i EU-landet du driver virksomheten din i (i henhold til artikkel 44 og 196 i rådsdirektivet).

Ikke-EU

Når bedriften din er etablert utenfor EU, blir ikke irsk MVA lagt til for kjøp av annonser, ettersom salget med hensyn til MVA anses for å finne sted utenfor Irland. Men du må oppgi MVA-nummeret ditt, og det kan hende du selv må beregne merverdiavgift for tjenestene våre ut fra gjeldende satser i landet du driver virksomheten din i. Kontakt de lokale skattemyndighetene for å undersøke dette.

Canada

Som følge av nylige endringer i skattelovgivningen med ikrafttredelsesdato 1. juli 2021 blir alle kunder i Canada som ikke har lagt til et GST- eller HST-registreringsnummer (Harmonized Sales Tax) og QST-registreringsnummer (Quebec Sales Tax – bare i Quebec) i betalingsprofilen sin, belastet for avgifter.

Hvis du bruker månedlig fakturering, må du kontakte brukerstøtteteamet vårt for å oppdatere skatteinformasjonen din. Hvis du bruker automatiske eller manuelle betalinger, kan du oppdatere skatteinformasjonen i betalingsinnstillingene.

Hvis du vil ha informasjon om de nåværende provinsielle GST-/HST- og QST-avgiftene, bør du rådføre deg med de lokale skattemyndighetene.

Kunder som benytter månedlig fakturering må kontakte brukerstøtteteamet vårt og oppgi GST-/HST- og QST-registreringsnummer (kun Quebec) slik at teamet vårt kan oppdatere den aktuelle betalingsprofilen.

Kunder som benytter automatiske eller manuelle betalinger kan oppdatere skatteinformasjonen sin ved å følge veiledningen nedenfor.

Colombia

Annonsekunder på Pinterest i Colombia er underlagt merverdiavgift på 19 % basert på colombianske skattelover. Dette gjelder for alle annonsører med faktureringsadresse i Colombia. Pinterest krever inn merverdiavgift hvis annonsøren ikke har oppgitt informasjon knyttet til det colombianske skatteidentifikasjonsnummeret (NIT), ikke har bekreftet at de er en godkjent MVA-virksomhet (og at den selv rapporterer inn MVA) eller ikke har sendt inn nødvendig skattedokumentasjon.

Pinterest kan ikke gi råd i forbindelse med skatter og avgifter, så du bør kontakte din egen skatterådgiver hvis det er noe du lurer på angående denne endringen. Kunder som benytter månedlig fakturering må kontakte Pinterests brukerstøtteteam for å oppdatere betalingsprofilen.

Kredittkortkunder kan oppdatere skatteinformasjonen sin i annonseverktøyet:

  • Logg på Pinterest-bedriftskontoen din
  • Klikk på hamburgerikonet øverst til venstre på siden
  • Gå til Bedrift, og klikk på Fakturering
  • Under Betalingsinnstillinger angir du NIT-nummeret ditt i det aktuelle Skatteinformasjon-feltet
  • Kryss av i boksen for å bekrefte at Jeg bekrefter at jeg er en mva.-innsamler, og at jeg har ansvaret for å beregne og betale egen mva. i henhold til skatteloven i Colombia
  • Klikk på Lagre
  • Chile

    Pinterests tjenester til chilenske kunder er unntatt fra chilensk kildeskatt (dvs. «Impuesto Adicional») gjennom Double Tax-traktaten mellom Chile og USA («DTT») og er underlagt merverdiavgift.

    For å søke om bestemmelsene i DTT, gir vi deg: 

  • En edsvoren erklæring som erklærer at Pinterest Inc. ikke har et permanent etablering i Chile og oppfyller kravene til å anvende DTT-bestemmelsene
  • En skattemessig boligattest. 
  • Du kan få tilgang til disse dokumentene på faktureringssiden under fanen «Skattedokumenter». Disse dokumentene må på forespørsel være tilgjengelige for chilenske skattemyndigheter.

    Pinterest belaster 19 % merverdiavgift (MVA) for annonsører som er innbyggere i chilensk skatt, og som ikke har bekreftet om de er betalere av merverdiavgift, og selv ansvarlige for å vurdere merverdiavgift. 

    Pinterest rapporterer og betaler deretter merverdiavgiften i henhold til det forenklede regimet for utenlandske skattebetalere, som er regulert i paragraf 35 A i den chilenske loven om merverdiavgift. Alle annonsører må oppgi sin chilenske skatte-ID (RUT).

    Pinterest kan ikke gi råd i forbindelse med skatter og avgifter, så du bør kontakte din egen skatterådgiver hvis det er noe du lurer på angående denne endringen. Kunder som benytter månedlig fakturering må kontakte Pinterests brukerstøtteteam for å oppdatere betalingsprofilen.

    Kredittkortkunder kan oppdatere skatteinformasjonen sin i annonseverktøyet:

  • Logg på Pinterest-bedriftskontoen din
  • Klikk på  hamburgerikonet  øverst til venstre på siden
  • Gå til Bedrift, og klikk på Fakturering
  • Under Betalingsinnstillinger angir du RUT i det aktuelle Skatteinformasjon-feltet
  • Merk av i boksen hvis dette er aktuelt: «Jeg bekrefter at jeg er en chilensk skattebetaler av merverdiavgift (dvs. «contribuyente de IVA»), og at jeg har et gyldig RUT-nummer. Derfor er jeg ansvarlig for å selv vurdere, rapportere og betale den på grunn av mva. som denne transaksjonen er underlagt, under en mekanisme for omvendt avregning».
  • Klikk på Lagre.

     
  • Argentina

    Annonseringsgebyrer/-priser inkluderer ingen argentinske skatter du kanskje må betale. MVA og andre avgifter inkluderes ikke på Pinterest-fakturaen eller kredittkortkvitteringen, men legges vanligvis til i kostnadene for annonseringskjøpet av Financial Intermediary, hvis dette gjelder for deg. I noen tilfeller kan du som argentinsk kunde være den parten som er pålagt å selv beregne, rapportere og overføre MVA til argentinske skattemyndigheter dersom slike avgifter ikke belastes av Financial Intermediary.

    Financial Intermediary kan også belaste gjeldende avgifter som omsetningsskatt (Ingresos Brulos – IIBB), avhengig av den argentinske provinsen du bor i, i henhold til skattesatsen som kreves i henhold til provinsiell lovgivning, føderal valutaskatt (PAIS) og eventuelle andre avgifter som gjelder for digitale tjenester kjøpt i utenlandsk valuta. I noen tilfeller kan du som argentinsk kunde selv være ansvarlig for å beregne, rapportere og overføre slike avgifter til de aktuelle argentinske skattemyndighetene hvis slike skatter ikke belastes av Financial Intermediary.

    Pinterest kan ikke gi råd i forbindelse med skatter og avgifter, så du bør kontakte din egen skatterådgiver hvis det er noe du lurer på angående denne endringen.

    Kunder som benytter månedlig fakturering må kontakte Pinterests brukerstøtteteam for å oppdatere betalingsprofilen.

    Kredittkortkunder kan oppdatere skatteinformasjonen sin i annonseverktøyet ved å følge veiledningen nedenfor:

  • Logg på Pinterest-bedriftskontoen din
  • Klikk på hamburgerikonet øverst til venstre på siden
  • Gå til Bedrift, og klikk på Fakturering
  • Under Betalingsinnstillinger angir du skatte-ID-nummeret (CUIT) i det aktuelle Skatteinformasjon-feltet
  • Klikk på Lagre.
  • Forbruksavgift for Japan

    Hvis bedriften din er etablert i Japan, kan det hende du er underlagt en mekanisme for snudd avregning for å ta høyde for den japanske forbruksavgiften (Japan Consumption Tax, «JCT») når du kjøper annonser.

    Pinterest Europe Limited, et selskap innlemmet i Irland, leverer Pinterests annonsetjeneste til bedrifter hjemmehørende i Japan. Pinterest Europe Limited fakturerer Japan-baserte bedrifter via faktura og/eller kredittkort. Kjøp av annonsetjenester fra Pinterest Europe Limited bør falle inn under levering av B2B digitale tjenester i henhold til lovverket for den japanske forbruksavgiften, uavhengig av om de japanske kundene er JCT-skattebetalere eller ikke. Beløpet Pinterest Europe Limited belaster for sine tjenester, omfatter ikke JCT. Japanske kunder kan være forpliktet til å rapportere JCT på tjenestene under en mekanisme for snudd avregning.

    Informasjonen ovenfor er kun ment å være informerende, siden Pinterest ikke tilbyr skatterådgivning. Du bør rådføre deg med dine egne skatterådgivere for din spesifikke situasjon.

    Oppdater MVA- eller GST-ID-en din

    Du kan oppdatere MVA- eller GST-ID-en din i bedriftsinnstillingene.

  • Logg på Pinterest-bedriftskontoen din
  • Klikk på hamburgerikonet øverst til venstre på siden
  • Gå til Bedrift, og klikk på Fakturering
  • Gå til Betalingsinnstillinger, og legg inn MVA-, GST/HST- eller GST- og QST-registreringsnummer (bare Quebec) i delen Skatteinformasjon
  • Merk av i boksen Jeg bekrefter at virksomheten min er registrert for GST/HST eller GST og QST
  • Klikk på Lagre
  • En vanlig feil er å skrive inn et skattenummer i stedet for et MVA-registreringsnummer. Momsregistreringsnumre i EU-land begynner med en landsspesifikk ID, etterfulgt av maksimalt 12 tegn (tall eller bokstaver). Gå til Europakommisjonens nettside hvis du ønsker å sjekke MVA-registreringsnummeret ditt (gjelder for EU-land).

    Virksomheter i Australia skal angi deres ABN (Australian Business Number), et unikt 11-sifret registreringsnummer.

    Virksomheter i New Zealand skal oppgi deres NZBN (New Zealand Business Number), et unikt 13-sifret registreringsnummer.

    Canadiske bedrifter bør legge inn GST-, HST- eller QST-nummeret sitt.

    Bedrifter som ikke trenger å registrere seg for MVA eller GST

    Du kan fremdeles opprette en annonsekonto hos Pinterest uten merverdiavgift hvis:

  • du ikke trenger å registrere deg for merverdiavgift.
  • du har valgt å ikke registrere deg for merverdiavgift.
  • bedriften din er hjemmehørende utenfor Sveits (hvis bedriften din er hjemmehørende i Sveits, kan du ikke opprette en annonsekonto hos Pinterest uten momsnummer.)
  • For å opprette en annonsekonto uten mva. eller GST, skal du la Mva. nummer-feltet stå tomt. Du må oppgi en forretningsadresse og bekrefte at kontoen din er for forretningsmessige formål.

    Hvis du vil vite mer om hvem som må MVA-registreres, eller hvem som kan velge å registrere seg og fremgangsmåten for registrering, kan du ta kontakt med lokale skattemyndigheter.

    MVA-fakturaer

    Når kredittkortet ditt er belastet, sender Pinterest en faktura til e-postadressen for fakturering som er tilknyttet kontoen din. Dette skjer vanligvis i løpet av 48 timer etter transaksjonen. Fakturaene våre er gyldige fakturaer for skatteformål.

    End of Other articles Links
    Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss
    User feedback
    Var denne artikkelen nyttig?

    collection_fields

    Hvordan kan vi gjøre denne artikkelen bedre?