Je account deactiveren of sluiten

Als je je Pinterest-account deactiveert, zijn je profiel en borden niet meer zichtbaar op Pinterest. Als je van gedachten verandert, kun je gewoon weer inloggen om je account te heractiveren.

Als je een zakelijk account hebt, kun je je account deactiveren in je Pinterest-instellingen. Als je op Pinterest advertenties hebt gemaakt met je zakelijke account en je je account permanent wilt sluiten, kun je contact met ons opnemen.

Je account deactiveren

Onthoud dat het deactiveren van je account je gebruikersnaam of e‑mailadres niet opnieuw beschikbaar maakt. Als je je gebruikersnaam of e‑mailadres wilt wijzigen, hoef je je account niet te deactiveren maar kun je dit gewoon aanpassen in je instellingen.

Als je wilt controleren of je account gedeactiveerd is, kun je naar je profiel-URL gaan. Log niet in om te controleren of je account nog actief is - hiermee heractiveer je immers je account.

Je account sluiten

Sluit je account als je zeker weet dat je afscheid wilt nemen van Pinterest. Als je je account sluit, kun je je pins of borden niet meer terughalen. Heb je een zakelijk account? Neem dan contact met ons op om je account voorgoed te sluiten.

Als je je account sluit, wordt je publieke profiel meteen gedeactiveerd. Het duurt echter 14 dagen voordat je account permanent wordt gesloten. Als je je binnen die 14 dagen bedenkt, kun je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. We sturen je dan een link om je account opnieuw te activeren.

Het account van een overleden persoon deactiveren

Allereerst gecondoleerd met je verlies. We kunnen het account van een overleden familielid deactiveren als je contact met ons opneemt. Zodra we het account hebben gedeactiveerd, is het niet meer toegankelijk.

Omdat we de privacy van onze gebruikers respecteren, kunnen we geen persoonlijke informatie of inloggegevens verstrekken.

Heb je besloten dat je je account wilt deactiveren of sluiten?
Ga naar je instellingen
Nog steeds hulp nodig?
Neem contact met ons op