Potwierdzanie konta na Instagramie, Etsy lub YouTube

Wyświetl instrukcje dotyczące:

Potwierdź swoje konto na Instagramie, Etsy lub Youtube, aby użytkownicy wiedzieli, gdzie mogą znaleźć więcej publikowanych przez Ciebie treści. Jeżeli masz konto firmowe na Pintereście, potwierdzenie praw do niego umożliwi Ci dostęp do statystyk wszystkich Pinów pochodzących z potwierdzonego konta. Dowiedz się więcej na temat statystyk potwierdzonych kont.

Jeśli potwierdzisz prawa do konta na YouTubie, Pinterest może poprosić Cię o pozwolenie na zarządzanie tym kontem. Pinterest wymaga tego, by móc uzyskać dostęp do identyfikatora kanału i rozpoznawać Twoje filmy, ale w żaden sposób nie będzie ich edytować.

Potwierdzanie konta

  1. Kliknij u góry Pinteresta, aby otworzyć menu
  2. Kliknij Edytuj ustawienia
  3. Kliknij Potwierdź po lewej stronie ekranu
  4. Kliknij Potwierdź obok kont, które chcesz połączyć
  5. Potwierdź, że chcesz połączyć te konta, w wyskakującym oknie autoryzacji

Po zamknięciu okna i powrocie do strony ustawień czerwony przycisk Potwierdź zmieni się w szary przycisk Cofnij potwierdzenie.

  1. W swoim profilu stuknij
  2. Stuknij Ustawienia konta
  3. Stuknij Potwierdzone konta
  4. Przestaw przełącznik obok konta, które chcesz połączyć
  5. Potwierdź, że chcesz połączyć te konta, w wyskakującym oknie autoryzacji

Po zamknięciu okna i powrocie do strony ustawień przełącznik obok potwierdzonego konta będzie znajdował się w pozycji włączonej i będzie miał kolor czerwony.

  1. W swoim profilu stuknij
  2. Stuknij Ustawienia konta.
  3. Stuknij Potwierdzone konta
  4. Przestaw przełącznik do pozycji włączonej obok konta, które chcesz połączyć
  5. Potwierdź, że chcesz połączyć te konta, w wyskakującym oknie autoryzacji

Po zamknięciu okna i powrocie do strony ustawień przełącznik obok potwierdzonego konta będzie znajdował się w pozycji włączonej.

Jeżeli istnieją Piny, które pochodzą z Twojego potwierdzonego konta na Instagramie, Youtube lub Etsy, zostaną one przypisane do Ciebie w ciągu kilku dni. W przyszłości wszystkie Piny tworzone z tych kont będą domyślnie przypisywane do Ciebie. Pamiętaj, że Twoje konto na Instagramie musi być publiczne, abyśmy mogli przypisać do Ciebie Piny z tego konta.

Informacje dotyczące Twojego potwierdzonego konta umożliwiają nam rozpowszechnianie Twoich treści, a Tobie korzystanie z dodatkowych funkcji i treści na Pintereście.

Automatyczne publikowanie z Instagramu

Po potwierdzeniu swojego konta na Instagramie możesz automatycznie publikować obrazy z tego konta na swoim profilu na Pintereście. Pinterest będzie automatycznie importować wszystkie nowe obrazy z Aktualności na Instagramie i przekształcać je w Piny. Możesz także zaimportować wszystkie istniejące obrazy na Instagramie. Filmy i relacje nie są obecnie obsługiwane.

Pinterest będzie codziennie sprawdzać nowe obrazy na Twoim Instagramie, aby utworzyć Piny. Wszystkie zaimportowane treści będą połączone z odpowiednim postem na Instagramie. 

Obecnie ta funkcja jest dostępna tylko dla niektórych kont firmowych. Jeśli nie widzisz opcji automatycznego publikowania z Instagramu, sprawdź wkrótce.

  1. Kliknij ikonę wielokropka u góry Pinteresta, aby otworzyć menu
  2. Kliknij Edytuj ustawienia
  3. Kliknij Potwierdź po lewej stronie ekranu
  4. W sekcji „Automatycznie publikuj codziennie moje najnowsze posty z Instagramu na następującej tablicy” wybierz z menu rozwijanego tablicę, na której chcesz zapisywać treści, lub utwórz nową tablicę
    • Opcjonalnie zaznacz pole wyboru, aby przesłać i opublikować na tej samej tablicy wszystkie wcześniejsze obrazy z Instagramu
  5. Kliknij Włącz

Możesz wyłączyć automatyczne publikowanie, klikając przycisk Wyłącz. Piny nie zostaną automatycznie usunięte.

Ta funkcja jest obecnie dostępna tylko na komputerze.

Ta funkcja jest obecnie dostępna tylko na komputerze.

Cofanie potwierdzenia konta

  1. Kliknij u góry Pinteresta, aby otworzyć menu
  2. Kliknij Edytuj ustawienia
  3. Kliknij Potwierdź po lewej stronie ekranu
  4. Kliknij Cofnij potwierdzenie obok konta, które chcesz odłączyć
  5. Kliknij Cofnij potwierdzenie w wyskakującym okienku, aby potwierdzić
  1. W swoim profilu stuknij
  2. Stuknij Ustawienia konta
  3. Stuknij Potwierdzone konta
  4. Przestaw przełącznik do pozycji wyłączonej obok konta, które chcesz odłączyć
  5. Stuknij Kontynuuj w wyskakującym oknie autoryzacji
  1. W swoim profilu stuknij
  2. Stuknij Ustawienia konta
  3. Stuknij Potwierdzone konta
  4. Przestaw przełącznik do pozycji wyłączonej obok konta, które chcesz odłączyć
  5. Stuknij Odłącz konto, aby potwierdzić

Konta nie będą już wyświetlane jako połączone w ustawieniach.

Uwaga: Możesz cofnąć dostęp Pinteresta do swojego konta na Youtube w ustawieniach konta Google, ale informacje o koncie nie znikną z Pinteresta od razu, chyba że zmienisz ustawienia również na Pintereście.
 

Wciąż potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z nami