Wyłącz lub zamknij konto

Wyświetl instrukcje dotyczące:

Użytkownik może dezaktywować swoje konto, aby trochę odpocząć od Pinteresta, lub zamknąć je, aby pożegnać się z Pinterestem na dobre. Jeśli masz konto firmowe, skontaktuj się z nami, aby trwale zamknąć swoje konto.

Wyłączyć konto

Kiedy wyłączysz swoje konto na Pintereście, Twój profil i tablice nie będą więcej widoczne na Pintereście. Jeśli zmienisz zdanie, wystarczy, że się zalogujesz, aby ponownie włączyć konto.

  1. Kliknij   u góry Pinteresta
  2. Wybierz pozycję Edytuj ustawienia
  3. Kliknij opcję Ustawienia konta po lewej stronie ekranu
  4. Kliknij Wyłącz konto w obszarze Zmiany konta
  5. Poinformuj nas, dlaczego chcesz zrezygnować, a następnie kliknij Wyłącz moje konto
  1. Stuknij   w górnej części swojego profilu na Pintereście
  2. Wybierz pozycję Edytuj ustawienia
  3. Przewiń w dół i stuknij Wyłącz konto
  4. Stuknij Wyłącz konto, aby potwierdzić.
  1. Stuknij   w górnej części swojego profilu na Pintereście
  2. Wybierz pozycję Edytuj ustawienia
  3. Przewiń w dół i stuknij Wyłącz konto
  4. Stuknij Wyłącz konto, aby potwierdzić.

Aby sprawdzić, czy Twoje konto nie jest już aktywne, przejdź do adresu URL swojego profilu. Nie loguj się, aby sprawdzić, czy konto jest wciąż aktywne — spowoduje to ponowne włączenie konta.

Pamiętaj, że wyłączenie konta nie zwolni nazwy użytkownika ani adresu e-mail. Jeśli chcesz zmienić nazwę użytkownika lub adres e-mail, zmień ustawienia, zamiast wyłączać konto.

Zamknięcie konta

Zamknij swoje konto, jeśli masz pewność, że chcesz pożegnać się z Pinterestem na dobre. Zamknięcie konta oznacza, że nie będziesz mieć możliwości przywrócenia swoich Pinów i tablic. Jeśli masz konto firmowe, skontaktuj się z nami, aby trwale zamknąć swoje konto.

  1. Kliknij   u góry Pinteresta
  2. Wybierz pozycję Edytuj ustawienia
  3. Kliknij opcję Ustawienia konta po lewej stronie ekranu
  4. Kliknij Usuń konto
  5. Powiedz nam, dlaczego zamykasz konto, i kliknij Dalej
  6. Kliknij Wyślij e-mail
  7. Sprawdź adres e-mail powiązany z kontem na Pintereście, aby potwierdzić, że chcesz zamknąć konto
  1. Stuknij   w górnej części swojego profilu na Pintereście
  2. Wybierz pozycję Edytuj ustawienia
  3. Przewiń w dół i stuknij Zamknij konto
  4. Stuknij Zamknij konto, aby potwierdzić
  5. Sprawdź adres e-mail powiązany z kontem na Pintereście, aby potwierdzić, że chcesz zamknąć konto
  1. Stuknij   w górnej części swojego profilu na Pintereście
  2. Wybierz Ustawienia konta
  3. Stuknij Usuń konto
  4. Stuknij Usuń konto, aby potwierdzić
  5. Sprawdź adres e-mail powiązany z kontem na Pintereście, aby potwierdzić, że chcesz zamknąć konto

Kiedy zamkniesz konto, Twój publiczny profil zostanie wyłączony natychmiast, ale konto zostanie nieodwracalnie zamknięte po 14 dniach. Jeśli zmienisz zdanie, zanim minie 14 dni, zaloguj się za pomocą adresu e-mail i hasła, a wyślemy Ci link do ponownego włączenia konta.

Wyłączyć konto zmarłej osoby

Przyjmij nasze najszczersze wyrazy współczucia. Możemy wyłączyć konto zmarłego członka Twojej rodziny, jeśli skontaktujesz się z nami i podasz pewne niezbędne informacje. Kiedy wyłączymy konto, nie będzie ono już dostępne. 
 
Ponieważ szanujemy prywatność osób korzystających z Pinteresta, nie możemy udzielać o nich żadnych informacji osobistych ani podawać ich danych logowania.

Chcesz wyłączyć lub zamknąć swoje konto?
Przejdź do ustawień
Wciąż potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z nami