Blokady ze względu na limit szybkości

Blokada jest zwykle włączana, jeśli wykonujesz jakąś czynność zbyt szybko lub zbyt często.

Możesz trafić na blokadę, jeśli:

  • Często się logujesz.
  • Bardzo szybko komentujesz Piny.
  • Publikujesz wiele razy ten sam komentarz.
  • W krótkim przedziale czasu zaczynasz obserwować wielu użytkowników.
  • Szybko dodajesz lub zapisujesz dużo Pinów z tej samej witryny.
  • Korzystasz ze skracania linków lub przekierowań (np. bit.ly).

Zapobieganie blokadom w przyszłości

  • Poczekaj od 30 minut do 24 godzin, zanim spróbujesz ponownie wykonać którąś z powyższych czynności.
  • Zapisuj Piny z oryginalnego źródła.
  • Dodając link w komentarzu lub opisie, nie korzystaj ze skracania linków ani przekierowań, tylko używaj pełnego linku.

Większość ograniczeń jest usuwana automatycznie w ciągu 24 godzin.

Wciąż potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z nami