Aktualizacja ustawień prywatności wyszukiwania

Wyświetl instrukcje dotyczące:

Wyszukiwarki, jak np. Google, Bing czy Yahoo, mogą wyświetlać Twój profil lub tablice w wynikach wyszukiwania. Jeśli nie chcesz pojawić się w wynikach wyszukiwania, możesz edytować ustawienia, aby włączyć prywatność wyszukiwania. Jeśli pojawiasz się już w wynikach wyszukiwania, możesz skontaktować się z dostawcą usługi wyszukiwania.

Włącz prywatność wyszukiwania

  1. Kliknij   u góry Pinteresta, aby otworzyć menu
  2. Kliknij Edytuj ustawienia
  3. Kliknij Prywatność i dane po lewej stronie ekranu
  4. Przestaw przełącznik obok opcji „Ukryj profil przed wyszukiwarkami”
  5. Kliknij Gotowe.
  1. W swoim profilu stuknij   w prawym górnym rogu
  2. Stuknij Edytuj ustawienia.
  3. Przewiń w dół do sekcji „Prywatność”
  4. Przestaw przełącznik obok opcji „Prywatność wyszukiwania”
  1. Stuknij swoje zdjęcie profilowe w prawym dolnym rogu ekranu
  2. W swoim profilu stuknij   w prawym górnym rogu
  3. Stuknij Prywatność i dane
  4. Przestaw przełącznik obok opcji „Prywatność wyszukiwania”

Zmiany zostaną zapisane automatycznie

Możemy ukryć Twój profil, jednak nie zawsze możemy ukryć Twoją nazwę użytkownika, jeśli inne osoby zapisały Twoje Piny. Jeśli chcesz zapewnić sobie dodatkową prywatność, możesz zmienić nazwę użytkownika lub korzystać z tablic ukrytych.

Kiedy włączysz prywatność wyszukiwania, do Twoich stron zostanie dodany tag wskazujący wyszukiwarkom konieczność wyłączenia profilu i tablic z wyników wyszukiwania. Dodajemy ten tag od razu, ale być może Twoje niektóre informacje zostały już dodane do wyników wyszukiwania.

Jeśli Twój profil, nazwa użytkownika lub zdjęcia pojawiają się w wynikach wyszukiwania poza Pinterestem, możesz zwrócić się do wyszukiwarki o ich usunięcie:

Wciąż potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z nami