Edytowanie ustawień prywatności konta

Dostępnych jest szereg opcji, dzięki którym możesz mogą podnieść poziom prywatności swojego konta.

Ukryj moje konto przed wyszukiwarkami
Ukryj moje Piny przed innymi osobami
Wyłącz publikowanie na Facebooku lub Twitterze
Nie obserwuj znajomych z Facebooka
Wyłącz personalizację opartą na plikach cookie
Aby zablokować pokazywanie Twojego profilu na Pintereście w wyszukiwarkach (np. Google lub Yahoo!):
 
  1. Kliknij swoje imię u góry Pinteresta.
  2. Kliknij menu koła zębatego, a następnie wybierz ustawienia.
  3. Przełącz opcję Prywatność wyszukiwania z Nie na Tak.
  4. Kliknij Zapisz ustawienia.
 
Chociaż możemy ukryć Twój profil, nie zawsze możemy ukryć Twoją nazwę, w szczególności jeśli inne osoby zapisały Twoje Piny. Jeśli chcesz zapewnić sobie dodatkową prywatność, możesz zmienić swoją nazwę użytkownika lub korzystać z tablic ukrytych.
 
Kiedy zmienisz ustawienia prywatności lub nazwę, uwzględnienie tych zmian przez wyszukiwarkę może zająć kilka tygodni. Jeśli korzystasz ustawienia prywatności wyszukiwania i wciąż widzisz swój profil w wynikach wyszukiwania, możesz poprosić Google o szybsze usunięcie strony.
 

Jeśli Twoje konto jest aktywne, nie możesz całkowicie go ukryć, ale możesz korzystać z tablic ukrytych, co uniemożliwi innym osobom wyświetlanie Twoich Pinów. Tylko Ty możesz wyświetlać swoje tablice ukryte (chyba że kogoś zaprosisz).
 
Nawet jeśli usuniesz swoje oryginalne Piny, mogą one wciąż być widoczne na Pintereście (razem z Twoją nazwą użytkownika), zwłaszcza jeśli przypięły je inne osoby. Jeśli chcesz zapewnić sobie dodatkową prywatność, możesz zmienić swoją nazwę użytkownika.
 
Możesz zmienić tablicę publiczną w ukrytą albo przenieść lub skopiować Pina na tablicę ukrytą.
 
Dowiedz się więcej o tworzeniu ukrytych tablic.
 

Opcja Publikuj na umożliwia sterowanie udostępnianiem Pinów na Facebooku lub Twitterze.
 
Aby wyłączyć opcję „Publikuj na Facebooku” lub „Publikuj na Twitterze”:
 
  1. Kliknij Zapisz na dowolnym Pinie.
  2. Usuń zaznaczenie pola Publikuj na Facebooku lub Publikuj na Twitterze w lewym dolnym rogu.
  3. Zapisz go na jednej ze swoich tablic.
 
To pole „pamięta” Twój wybór i pozostanie odznaczone w przypadku wszystkich przyszłych Pinów.
 

Jeśli logujesz się przez Facebooka, być może masz ustawione automatyczne obserwowanie niektórych znajomych. Możesz łatwo przestać obserwować te osoby tak samo jak wszystkie inne.
 
Aby przestać obserwować znajomych z Facebooka:
 
  1. Otwórz swój profil i kliknij opcję Obserwujący
  2. Przełącz na Osoby.
  3. Stuknij przycisk Nie obserwuj na osobach , których nie chcesz już obserwowaćzobaczysz, że przycisk zmienia się z powrotem w Obserwuj.
 

Aby móc udostępniać Ci najbardziej interesującą zawartość na Pintereście, korzystamy z informacji dotyczących stron, które odwiedzasz, i aplikacji, których używasz. Niektórzy z naszych reklamodawców także udostępniają nam informacje, które pomagają nam dostosować Pinteresta.
 
Cenimy prywatność naszych użytkowników. Jeśli chcesz, możesz wyłączyć te funkcje. 
 
Aby wyłączyć personalizację:
 
  1. Otwórz swój profil i kliknij menu koła zębatego, a następnie wybierz ustawienia.
  2. W obszarze Personalizacja wybierz opcję Nie dla obu poniższych ustawień:
    • użyjemy także ostatnio odwiedzanych przez Ciebie stron?
    • użyjemy także informacji od naszych partnerów reklamowych?
  3. Kliknij Zapisz ustawienia.
 
Dowiedz się więcej o tym, jak używamy plików cookie oraz informacji pochodzących od reklamodawców.