Ograniczenia i blokady

Mamy nałożone pewne ograniczenia, aby zatrzymać spamerów, ale czasami dotykają one zwykłych ludzi. Pracujemy nad poprawieniem tych ograniczeń, aby zatrzymać spamerów bez wpływania na prawdziwe osoby. Przepraszamy za wszystkie problemy. 

Nie możesz się zalogować z powodu podejrzanej aktywności.
W Twojej sieci znaleźliśmy bota.
Nie możesz nic robić na Pintereście z powodu blokady.
Jeśli otrzymujesz komunikat o błędzie, że zbyt często się logujesz, poczekaj 5-30 minut, zanim spróbujesz ponownie.
 
Jeśli otrzymujesz komunikat o błędzie, że Twój login został zablokowany z powodu podejrzanej aktywności, może to oznaczać, że:
  1. Mogliśmy zablokować możliwość logowania z Twojego adresu IP. Ta blokada ma zapobiegać spamowi, ale czasami może dotykać osób korzystających z komputera w kawiarniach lub biurach, gdzie wiele osób loguje się jednocześnie. Po prostu poczekaj 5-30 minut, zanim spróbujesz ponownie.
  2. Mogliśmy zablokować wszystkie loginy z Twojego regionu. Robimy to, aby zatrzymać rozpoznany atak spammerski. 

Co to jest bot?
 
Jeśli widzisz komunikat „Wykryliśmy bota!”, kiedy próbujesz korzystać z Pinteresta, oznacza to, że zablokowaliśmy automatycznego bota w Twojej sieci.
 
Bot to program komputerowy, stworzony do automatycznego scrapingu, przeszukiwania i/lub atakowania Pinteresta.
 
Dlaczego Pinterest nie zezwala na boty?
 
Boty mogą spowolnić Pinteresta innym użytkownikom i mogą czasem być złośliwe. Z tego powodu nie zezwalamy na boty. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce dopuszczalnego użycia.
 
Co możesz zrobić
 
Jeśli to nie Ty operujesz botem, możesz współdzielić sieć z kimś, to to robi, lub łączysz się z Pinterestem z cudzej sieci. Jest to częste zjawisko w przypadku korporacyjnych sieci VPN, usług proxy i aplikacji internetowych, takich jak Amazon EC2 i Google App Engine. Spróbuj wejść na Pinteresta, korzystając z innego połączenia internetowego.
 

Blokada z reguły ma miejsce, jeśli robisz jedną rzecz zbyt szybko lub zbyt często. Możesz trafić na blokadę, jeśli:
 
  • Często się logujesz.
  • Bardzo szybko komentujesz Piny (a szczególnie, jeśli podajesz link).
  • Publikujesz ten sam komentarz wiele razy (a szczególnie, jeśli podajesz link).
  • Szybko zaczynasz obserwować dużo osób.
  • Bardzo szybko dodajesz lub zapisujesz Piny jako ulubione (a szczególnie, jeśli dodajesz dużo Pinów z tej samej strony).
  • Korzystasz ze skracania linków lub przekierowania, jak bit.ly. 
Aby zapobiegać blokadom w przyszłości:
  1. Poczekaj od 30 minut do 24 godzin, zanim spróbujesz ponownie.
  2. Nie korzystaj ze skracania linków ani przekierowań – zapisuj z oryginalnego źródła, a jeśli musisz podać link w komentarzu lub opisie, użyj pełnej wersji.

Wskazówki i rozwiązywanie problemów

Większość ograniczeń jest usuwana automatycznie w ciągu 24 godzin.  Nie obejmuje to ostrzeżeń o botach w sieci – nie zostaną one usunięte dopóki problem nie zostanie rozwiązany.

Powiązane artykuły